Kreativka honlapja
Kreativka honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Okosságok
 

buanka@gmail.com

 
Képtár
 
Receptek
 
Vendégkönyv
 
Linkek
 
Hányan jártak itt
Indulás: 2006-02-01
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Karácsonyi ötletek3

Mécsestartók, gyertyatartók

 

Akkor is mutatós, ha nem ég benne a mécses, de ha ég, akkor csak a színes kövek világítanak, nagyon hangulatos. ” (*zsebi)

 

" Bébiételes üveget kontúrozóval kipingálni, majd üvegfestékkel befesteni. utána bele lehet tenni egy teamécsest. (Persze egyéb befőttes üveg is megfelel) Az üveg száját aranyszalaggal át lehet kötni.” (Helpy)

 

„Kell hozzá fotókarton, és pausz papír, vagy különböző színű genotherm, vagy vékonyabb típusú batikolt papír (vagy bármi, ami átereszti a fényt). Szóval a fotókartonból kell a tartó részt elkészíteni. Ez lehet hasáb, henger, vagy bármi olyan forma, amit el tudsz készíteni. (a hasáb a legegyszerűbb) Miután megrajzoltad a "tartót", változatosan tudod díszíteni. Legegyszerűbb, ha a hasáb minden oldalán vágsz egy téglalapnyi lyukat, és ez töltöd ki (belülről ráragasztod a fotópapírra) minden oldalát más-más (de lehet egyszínű is) színű általad választott papírral. De lehet bármilyen mintákat vágni a fotókartonba, és ezeket kitölteni. Nagyon hangulatos világítást lehet velük készíteni.” (sopie)

 

„Mécsestartókat készítettem a Tesco-ban kapható salátástálkákból, kifestettem üvegfestékkel és most zselégyertyát szeretnék beleönteni.” (m.eszterke)

 

„Nagyon mutatós gyertyát lehet készíteni a narancs vagy inkább mandarin héjából. Úgy kell hámozni, hogy csak kb. 1/3-át szeded le és a gyümölcsöt valahogy kibányászod. A héjat kiszárítod. Radiátoron maximum két nap. Majd a tavalyi adventi gyertyacsonkokat berakod egy üres konzervdobozba. Felolvasztod és beleöntöd a héjba. Ja! Kanócot is praktikus beletenni. Én már csináltam ilyet, nagyon szép lett. Olyan kis hangulatos!” (horimarika)

 

„A kolléganőmtől egy gyönyörű mécses-tartót kaptam. Az is pohárból van, alacsony, öblösből. Lehet kapni mindenféle átlátszó színes köveket, ez fel van rá ragasztva, a kövek közötti rész gipsszel kikenve, lefestve, a pohár alján pedig filckorong, hogy ne karmolja meg véletlenül se a bútort. Akkor is mutatós, ha nem ég benne a mécses, de ha ég, akkor csak a színes kövek világítanak, nagyon hangulatos.” (*zsebi)

 

„"úszó gyertyát" csinálhatsz úgy is, hogy ha nem is salátástálba, de pezsgős. . . kehelybe festett víz, ráöntesz kb. 1 cm vastagon (ét)olajat, kivágsz átlátszó műanyag flakonból korongot, közepébe vágsz egy pici + alakot, ebbe kanócot (spárga is jó, fennmarad az olaj tetején és ég. Díszítheted a vizet tetszés szerint kavicsokkal, kagylókkal. Szerintem jól néz ki, főleg ha a víz feltűnő színű, pl. piros. (#andrea#)

 

„Nem drága, mutatós, és ha belejön az ember, hamar megvan. Fotokartont, és színes selyempapírt vettünk hozzá. A fotokartonból kivágtunk egy téglalapot (40+1, 5cm ×10+1, 5cm). Felrajzoltuk rá a négy 10×10-es négyzetet, a többi a ragasztás. Utána minden oldalra más-más motívumot rajzoltunk, pl. gyertya, harang, fenyő, hullócsillag, stb. Ezután tapétavágó késsel a mintákat nagyon óvatosan kivágtuk. A selyempapírból a mintának megfelelő formát vágtunk, és óvatosan ráragasztottuk belülről. Utána a hajtásokat megcsináltuk, összeragasztottuk. Az aljára óvatosan egy 10×10-es lapot ragasztottunk. Ezt dupla vastag kartonból, a felsőből akkora kört vágtunk ki, hogy egy kis mécsestartó beleférjen.” (V.Tücsike)

 

„Hát vasárnap este egy tök jó gyertyatartót csináltak. 12x30 cm-es üveglapokat vágott, majd indiai száriból ennek megfelelő méretű darabokat szabott. Az anyagot két üveglap közé ragasztotta. Az üveglapokat öntapadós fékcsíkkal még egymáshoz passzintotta. A négy ilyen anyagos üveglapból téglatestet csinált, amit szintén ezzel az öntapadós fémcsíkkal rögzített. Az aljára egy sima üveglap került, és egy nagy gyertyát tett bele. Irtó klassz lett. Azon gondolkoztam, hogy ezt akár szalvétával is meg lehet csinálni. Vagy bármilyen szép, és eléggé átlátszó ruhaanyaggal.” (maszi)

 

Asztali díszek, ajtódíszek, lakásdíszek

 

„…az egészet valahogy a plafonhoz, csillárhoz kell erősíteni, és kész is a házi gyártású, csodaszép, gyantás illatú karácsonyi szobadísz:)” (zoe*)

 

 

 

„Vettem még terméseket (szerintem szárított narancs lehet, 3 db 270 Ft körül van), ugyanilyen színes gránitfestékkel bevontam, és bele színben harmonizáló gyertyát öntöttem. Kerámia virágalátétet vettem hozzá, amiben elfér a 3 db termés, azt is lefestettem.” (Miramar)

 

„Tavaly karácsonyra mézeskalács házikót készítettem, ami porcukor és tojásfehérje keverékével volt összeragasztva, ablak, ajtó festve rá és mandulalapocskával (egy kicsit macerás volt, de megérte) kirakva a háztető.” (dodeszka)

 

„Nekem az egyik ablakom (konyha) a kertre néz, így csak az ablak körül van függöny. Ezt az üres ablakot szoktam ünnepi hangulatúvá varázsolni. Húsvétkor színes tojásokat függesztek V-alakban színes szalagokkal az ablakkerethez, karácsonyra vagy harangocskákat, vagy valami mást. Az idén száraztészta angyalok fognak készülni, amiket lefújok aranyfestékkel.” (maystar)

 

„Egy natúr agyagcserép oldalára lehet lepréselt faleveleket, mohát, rafiát, stb. ragasztani, és ezt átkötözni egészen vékony sárgaréz dróttal, olyan díszítőfajtával.

És utána ebbe lehet oázisalapra ragasztani díszt. Na, ez „karácsonyítva”: a leveleket befestem aranyra, az oázisba (vagy olajmentes só-liszt gyurmába) meg lehet rakni a terméseket, gyertyát, tobozt, fenyőágat, stb., aranyra ezeket is le lehet festeni, stb.” (zsumbi)

 

„Dekorációnak és ajándékozási ötletnek is tudnám ajánlani a következőt. Vesztek diót vagy mogyorót. Egy öblösebb üvegvázába raktok diót, majd arany vagy ezüst dekor-lakkal színeztek diókat, mogyorókat. Ez lesz a következő réteg. Újabb dió jön rá, majd a színezett és így tovább. Ha kész, szúrtok a közepébe egy vastag, színben passzoló gyertyát. Ha ezüstöset csináltok, akkor ezüstszínű szalagot köttök a váza peremére, ha aranyat, akkor aranyszínű szalagokkal dekoráltok.” (nagynyuszi)

 

„Szárított narancs, alma és citrom karikákból készítettem ajtódíszt. Kell hozzá egy vékony rézdrót, erre lehet fűzni a karikákat, és egy általad választott, a gyümölcsökkel harmonizáló színű széles szalag. A koszorút nem érdemes túl nagyra készíteni, mert a vékony drót nem bírja olyan jól a súlyt. Miután felfűzted, a drót végére, ahol összefűzted, oda tudod rögzíteni a szalagot. Nem szükséges, hogy simák legyenek a gyümölcsök, mert jól mutat, ha kicsit hullámosak a karikák. Remélem sikerül örömet szerezni, nálunk mindig nagy sikere volt.” (andrea.éva)

 

„Az aszalt gyümölcskarikákat ha meguntátok, akkor befested , ízlésesen elrendezed egy üvegtálon és illóolajat csepegtetsz rá.” (Beayutiful)

 

"Illatozó narancsot: szegfűszeget szurkáltam bele szép mintában, fahéj-rudat erősítettem rá, átkötöttem raffiával és felakasztottam.” (carminna)

 

„A mi díszünknek hurkapálca vagy valamilyen ág az alapja, ezt szoktuk kereszt vagy dupla kereszt formában összekötözni, s ebből kettőt hármat cérnával, szalaggal egymás alá lógatni. A pálcákra valami zöld növényt kötni, vagy eleve leveles ágból csinálni, az elágazásokat pedig fokozatosan telipakoljuk spirálisan vágott narancshéjjal, termésekkel, bogyókkal, itt-ott masnikkal. az egészet valahogy a plafonhoz, csillárhoz kell erősíteni, és kész is a házi gyártású, csodaszép, gyantás illatú karácsonyi szobadísz:)” (zoe*)

 

„Tavaly nagy sikerem volt asztaldíszekkel: kicsi (7-10 centis), díszített agyagcserepet (kb. 150 Ft az Obiban) kitömtem olajmentes só-liszt gyurmával (így nem büdös, még most sem), és abba tűztem nagyon szép antikolt arany kockagyertyát, és utána mindenféle fűszerrel (babérlevél, szegfűszeg, borókabogyó, bors, mazsola), pucolt dióval díszítettem a fennmaradt tésztafelületet, de ezeket előtte egyenként lefestettem legolcsóbb arany temperával. Mivel nem kell vízállónak lennie, és mattan szebb is, az akril-lakk lemaradt róla, és gyönyörűen mutatott az asztalon!!!” (zsumbi)

 

„Tettem girlandot az étkező ajtaja fölé, mivel ez volt a vágya, s gondoltam nem csak karácsonyra kéne, hogy készen legyen. Kaptam hozzá egy csomó borostyánt, hosszabb ágakkal, azokat 2 ívbe kötöttem, tettem rá pár mézeskalácsot, piros kreppből bogyókat, meg középre fél citrom egybe hagyott héjából, meg gyöngygombból készített csengettyűfélét.” (zoe*)

 

„Egy jó hosszú, nem túl vastag borostyánágat veszek, az üveg aljánál ragasztópisztolyozni szoktam, majd, egyszer körbetekerem alul, aztán spirálosan fel a nyakáig, itt-ott még egy-egy pötty ragasztóval, nyakánál szintúgy, ott is körbetekerem még egyszer. Lehet ezt is apró termésekkel, arany-ezüst szalaggal is bódítani, de magában is aranyos:)” (zoe*)

 

„Rengeteg szuper ötletet lehet belevinni szerintem az ajtódíszbe, pl. szalma-vagy vesszőkoszorúra lehetne rakni szárazvirágokat, vagy terméseket, megbolondítani egy kis mohával, díszítődróttal, masnival, stb. Tél lévén szerintem, ez passzol igazán. Textilből is lehetne fonott koszorút is csinálni. Vagy egy kerek/koszorú oázisra vagy hungarocellre ragasztgatni terméseket, apró szárazvirágokat, búzakalászokat, konyhában használatos szárazterméseket, vagy be lehetne tekerni szalaggal, és arra tenni valamit, meg lehetne próbálkozni gipszkoszorúval, és azt kifesteni - ez persze törékeny, és jól fel kell erősíteni, aztán itt van még a papírmasé is, vagy ágakból készíteni keretet/rácsot és azt kidíszíteni mindenféle "természet ajándékaival".” (zsumbi)

 

„Láttam olyat, hogy harmonizáló három kitömött 'kígyót' fontak koszorúba és apró öltésekkel rögzítették, ahol kell, aztán a csatlakozást egy szép nagy masnival takarták el. Nagyon egyszerű, de nagyon hangulatos.” (Dorka28)

 

„Létezik egy anyag, fa quilling-ként találhatod meg, amiből a fali-díszeket is szokták csinálni, meghajlítják, pácolják, esetleg lakkozzák, tűzőgéppel lehet összefogni, és ehhez szárazvirágot használva szép ajtódíszt is tudsz csinálni.” (Athalie)

 

„Nekem az jutott eszembe (lehet hogy kissé sablonos) hogy virágkellékes nagykereskedésből vegyetek oázist és szárazvirágot 3-4 félét, meg esetleg gyertyát a közepére, és abból készítsetek asztaldíszeket. Csak bele kell tűzködni a virágot az oázisba.” (csillagkor)

 

„És ha anyagot vennél pár métert? Azt 20-30 centisre vágni, beszegni. Utána nagy masnikat kötni félméterenként. Ez főleg akkor lenne mutatós, ha hosszú asztal lenne és végig lennének rajta a masnik. Egy esküvőm láttam ilyet. Az nagyon elegáns volt.” (horimarika)

 

„Nagyobb poharakba díszt csinálni? Mondjuk: homok, vagy valami színes izé, bele egy gyertya, köré kis kagylók, kövek?” (bkata.2)

 

„Üveg kelyhekbe virágfejeket tehetnétek. Csak víz kell alá, a virágok pedig úszkálnak. Át lehet látni felette, nem foglal sok helyet. Az üveg lehet fagyis kehely, vagy salátás tálka.” (kisgubanc)

 

„A cserepes ötlet: a cserépbe tett oázisba szúrt virág, masni, esetleg gyertya mellett ott viríthat a tábla az évszámokkal. Kevésbé kreatívoknak sem nehéz ezt megcsinálni!” (BMaya)

 

http://www.sulinet.hu/eletmod/advent/9.htm

 

Decoupage

 

„Sima dobozból kincsesládikát készítettem úgy, hogy bevontam sima barma csomagoló papírral, belsejébe csináltam egy-két rekeszt, tetejére rádekupázsoltam egy szép szalvétát. egy kislánynak lesz karácsonyra. teszek majd bele gyöngynyakláncot, karkötőt, csecsebecséket.” (zoe*)

 

 

„Kreativ Hobbiban vettem kőhatású festéket (de azóta van már velúr hatású - én most ezzel szemezek- és csomó más is) Ezt szoktam színezni pasztell színekkel, és felviszem egy gipsz képkeretre (ezt is lehet ott készen is kapni, de formát is hozzá). A gránit festék eltűnteti az apróbb hibákat, sérüléseket, és bár nem olcsó (690 Ft azt hiszem), de kb. 5-6 db képkeretre, illetve más apróságra elég. Utána a képkeretbe lehet simán képet is tenni, de én csináltattam képről gravírozást, és nagyon szép összhatása lett.” (Miramar)

 

„Hobby boltban vásároltam gipsz-kiöntő formát, amellyel képkeretet készítettem. Ebbe szalvéta-technikával ragasztottam bele szép szalvétákat, a fehér gipsz széleket pedig a képpel harmonizáló színnel festettem le, majd az egészet akrillakkal fújtam le. Az idén is szeretnék hasonlót készíteni, de arra gondoltam, hogy régi naptárból kivágott képecskéket használok fel, amelyek különben is tetszettek.” (maystar)

 

„A keret antikolására van ötletem, azt már régen kipróbáltam egyszer. Kell hozzá két ellentétes színű (sötét, világos) akril festék és az antikoló vagy repesztő lakk. A lényeg, hogy a rétegek alaposan megszáradjanak. Először egy festék, utána a lakk és a végén a másik szín. Az alsó szín fog kikandikálni repedések formájában. Elvileg magát a képet is lehet, de olyan alapanyagot még nem láttam.” (horimarika)

 

„Szalvétatechnikával készült képet is tudsz repesztőlakkal antikolni.” (Arduinna)

 

„Én olyan láttam szalvéta mozaik gyanánt, hogy eltépkedik (elvagdossák) a szalvétát darabokra, és abból rakják utána össze a képet, a darabkák között kis hézagok (repedések?) vannak.” (camea)

 

„Én mióta megtanultam szalvétázni, elsősorban gyertyákat díszítek. A mintát ki kell vágni, és erre a célra szolgáló gyertyalakkot kell a dekupázs-ragasztó helyett használni. Csak alkoholban oldódik, tehát ecsetmosáshoz ezt kell használni, viszont nagyon gyorsan szárad. Mikor megszáradt, az egész gyertyát le szoktam lakkozni, hogy egyenletesen fényes legyen. Eddig csak név- és születésnapra gyártottam, de karácsonyi mintákkal karácsonyra is fogok készíteni.” (ciss)

 

„A repesztő lakkal kapcsolatosan: talán egy dolog nem hangzott még el, amit nem árt tudnod: a fémes hatású festékek nem repednek meg, azaz ezeket csak alsó rétegként lehet használni.” (bfedit)

 

„Én is pannoncoloros ragszató lakkot használok (átlátszó edénykében van), még sosem higítottam. Egyszerűen felkenem a szalvétára, és kész is vagyok vele.” (nünüce)

„Én évek óta csinálok decoupage technikával dolgokat, még Franciaországban bukkantam rá. És nemcsak szalvétát használhatsz, más papír is jó, igaz, a söralátét már nem ajánlatos:) Jelenleg a régi karácsonyi díszeinket varázsolom el, akril és gránit festékkel egységes árnyalatúra lefestem a tarka díszeket és a régi karácsonyi csomagolópapír-maradványokból vagdosok ki, azt ragasztgatom rá. Kicsi mintákat kell vágni, mert ha a teljes felületet fedem minél vastagabb a papír, a gömbforma miatt értelemszerűen egymásra hajlik és gyűrődik. Ilyenkor kis háromszögben kivágom az egymásra hajló részt, úgy illesztem. A kész gömböket arany csillámmal, lakkfilccel, flitterrel, festékkel, tortapapíron átfújt arany dekorsprayvel tovább díszítem, bolondítom. A decoupage-hoz lehet kapni ékszerlakknak, más gyártónál 3d effect-nek nevezett végső, domborúbb, fényesebb felületet adó kiegészítőt, ezzel is ki lehet emelni a formákat.” (chatcatbri)

 

„Idén én szalvétatechnikával készítek tálcát és poháralátétet, mindenféle gyümölcsös szalvétából. Kimaradt fehér csempére is ragasztottam, ezek nagyon jók edényalátétnek. Arra is gondoltam, hogy készítek ilyen csempéket karácsonyi motívummal az ünnepi asztalra is.” (kisgubanc)

 

„Mindig csak a szalvéta legfelső rétegét használd! Amikor a lakkozott felületre ráteszed a szalvétát, óvatosan simítgasd a képet közepétől a széle felé haladva (hogy a ráncok eltűnjenek), mert nagyon könnyen szakad! Az alálakkozásnál gyors legyél, mert hamar szárad. A teteje lakkozásnál szintén arra figyelj, hogy nagyon könnyen szakad! Jó munkát!” (soroks)

 

„A CD-ből készíthetnél poháralátétet, vagy vadabb hangulatban lehet decoupageolni” (Jazzica)

 

„Decoupage technikával gyakorlatilag mindent be lehet szalvétázni. Én kezdtem fadobozzal, majd kavicsokkal, majd cseréppel, majd tálcával, majd megint sok fadobozzal.” (horimarika)

 

„Nem érdemes sötét alapra világos mintát tenni. Sose szép. Be kell festeni a minta alatt vagy az egészet.” (horimarika)

 

„2 eltérő színű hobby festék vagy akrilfesték szükséges még. Lealapozod a keretedet az egyik színnel, általában ez a világos. Száradás után rákened a repesztő lakkot. Én is DEKA-t használok, nekem az a 1, 5 órás várakozási idő jött be leginkább. Szóval kb. 1, 5 óra után rákened a másik festéket. Gyorsan, és mindig egy irányba húzogatva, egy rétegben. Ahol látod, hogy már reped, oda nehogy ráfess még egyszer, mert akkor befeded a repedést.” (camea)

 

„A decoupage ragasztó simán kiváltható a jóval olcsóbb tapétaragasztóval, és lakknak is az olcsóbb lakkok is simán jók.” (Athalie)

 

 

Domború decoupage

 

„Szóval, nagyjából körbevágtuk. Ha a ráragasztott szalvéta is kicsit már száradt, elkezdhetjük a domborítást. Ez kézi meghajtással történik. 'Masszírozni' kell. Vigyázzunk, ne szakítsuk el a szalvétát. Lehet a kontúrokat valami tompával benyomkodni. Ha a forma megvan, akkor pontosan körbe kell vágni, késsel vagy szikével. Ezt kell ráragasztani az alapra (pl. a cserépre). Mivel a gyurma fehér színű, nem kell alá festeni. A ragasztás lehet hobbyragasztó. A gyurmából sokkal kevesebb kell, mint gondolnánk. A maradékot pedig mindig visszazárni!! Levegőn szárad, tehát, ha nem akarjuk, hogy kárba vesszen, mindig zárjuk! Ha kész, rajta van a minta, akkor lehet átlakkozni.” (horimarika)

 

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9058879&uq=2117

Szappankészítés

 

„Az unokahúgaimnak pedig belenyomtam a közepébe 1-1 kis kőből készült kis figurát is (elefánt, teve, csiga, amit épp kapni lehet kőboltban), amikor az első réteg szappan félig kihűlt már; így nekik volt egy kis plusz meglepetés, ha rendesen használták a szappant!:-)” (cicavirág.)

 

 

 

„Én öntöttem már szappant a magam "egyszerű" módján: Vettem színes glicerinszappanokat (Bodyshop, Blue Nature), egy régi edényben megolvasztottam (víz fölött, csak vigyázni kell, nehogy a pára belecsöppenjen), és formába öntöttem. Formának a papírdobozos üdítők levágott tetejű dobozát használom - az 1 literes doboztól a 2 decis szívószálasig mindent kipróbáltam, attól függően, hogy mekkora vagy milyen formájú szappant akartam. Ezekért a dobozokért nem kár, nyugodtan szét lehet őket tépni, ha kihűlt a szappan, és akkor nem kell bajlódni a kiszedéssel. És egy kis plusz: a szappanokat 2 színből öntöttem ki, egyszerűen be kell önteni a dobozba 1 réteget az egyik színből, majd miután kihűlt, rá a következő réteget. Ezzel a kezdő módszerrel nem nehéz a dolog, csak mindig légy türelmes: ha túl gyorsan öntöd, a szappanban buborékok lesznek! Sok sikert, kezdj neki nyugodtan! A szappant érdemes rögvest belecsomagolni átlátszó háztartási fóliába, még mielőtt valami baja lesz. :-)” (cicavirág.)

 

„Én még tettem bele régi maradék szappanokból darabolt kis kockákat. Mutatós lett. És a türelem tényleg fontos. Én fém sütiformákba öntöttem. Ha kihűlt, némileg összement és könnyen kijött.” (horimarika)

 

„Mikróban meg lehet olvasztani, de érdemes kicsire összetörni, és egy kevés vizet tenni hozzá. De tényleg nem sokat. Én kókuszosat csináltam (kókuszillóolaj + kókuszreszelék), meg levendulásat (szárított levendulavirággal).” (Palomita)

 

„Szappant önteni nagyon egyszerű. Kézműves boltokban lehet kapni szappantömböt, vagy egyszerűen összegyűjtöd a maradék szappanokat. Ezt mikróban, vagy forró víz felett felolvasztod, hogy folyékony legyen. A kézműves boltokban kaphatsz kiöntőformát, de a gyerekek homokozó formái is tökéletesek. Színezéket is lehet kapni, és illóolajjal illatosíthatod is.” (Arduinna)

 

„Fogalmam sem volt róla, hogyan kell csinálni, de megpróbáltam lereszelni sima akármilyen szappant, és megmelegíteni - na ez nem oldódik fel, viszont remekül formázható, mint a gyurma. Lehet belőle formákat, golyókat készíteni, beleforgatni összetört kamillavirágba, lehet bele keverni citrom, narancshéjat, szegfűszeget, stb. Én például belenyomkodtam halacskás, kagylós, csigás gipszformába, beraktam a hűtőbe, és amikor lehűlt, kiszedtem belőle. Egy papírtálcát megszórtam kamillavirággal, és beletettem a tengeri dolgokat, vagy kis kosárban ajándékoztam barátnőimnek.” (Miramar)

 

„Tegnap szappant "öntöttem". A lereszelt, felmelegített, narancshéjjal megbolondított szappanos masszát jégkockakészítő edénybe öntöttem és különböző gyümölcsformájú szappant kaptam.” (Helpy)

 

„Ha átlátszó szappant tudsz csinálni, abban jól mutathat a kisebb kagyló, vagy préselt falevél is.” (cseperke)

 

"A létező legolcsóbb szappant használtam (4db. 130Ft), de ma megpróbálkozom valami mással is, mert ez rettentő szagú, hiába tettem bele illóolajat. A reszeléket beletettem egy edénybe és a gázon melegítettem hozzáadva egy kis vizet. Nem kell túl sok, mert akkor nagyon ragadni fog a már elkészült szappanka. Amikor szép folyós lett, akkor tettem bele a feldarabolt narancshéjat, szegfűszeget. Ma a fehérbe egy kis kókuszreszeléket fogok tenni. Valahol olvastam, h. kamilla virágot is lehet. Nos én biztosan kipróbálok mindent, mert most eléggé benne vagyok. Azon töröm a fejem, hogyan tudnék még változatosabb formákat önteni (sütiforma, esetleg homokozójáték) bár nekem ez a jégkockakészítő nagyon bevált, csak az a baj, h. elég nehéz. Beraktam a fagyasztóba kb. fél órára és így nagyon hamar ki tudtam őket szedni a formából. Az olajozást próbáltam. de csúnya barna foltot hagyott a szappan tetején (színtelen illóolajat használtam). A folpack meg szerintem csak nagyobb formáknál jó, a kicsiken csúnya gyűrődést hagy és eltakarja az apró mintákat. De ez a fagyasztás, ez bevált! A mostani adagot kamillásra csináltam. Ez szinezőnek is jó, ha fehér szappanból sárgásat szeretnétek. Csak az illattal vannak még problémák, mert ennek már kicsit jobb a szaga, de nem az igazi.” (Helpy)

 

„A szappanmárka mindegy, sima Tesco-s szappan is jó. Úgy kell olvasztani, mint a csokit, gőz fölött. Tedd a szappant befőttes üvegbe és azt egy nagyobb vízzel teli edénybe! A "profik" előre lereszelt szappanból, ahhoz való festékkel dolgoznak. (Mindez Hobby boltokban beszerezhető pici formákkal együtt.) Én maradtam a kevésbé profi módszernél, de tettem vizet a szappanreszelékhez, amit ugye nem javasolnak. Csak így vált folyóssá, önthetővé. A jégkockatartó volt a kiöntőformám, de így is csodás szappanjaim lettek. Jó kotyvasztást!” (Helpy)

 

„Én most nagy kedvet kaptam a szappanöntéshez, azt hiszem veszek átlátszó szappant összeöntöm színezem, van egy csomó kagylóm, azokból is teszek bele, és nagyobb darabokat öntök belőlük. lehet hogy rétegesen csinálom majd.” (xstream)

 

„A szappanöntésről: Felolvasztani (gőz fölött nem tudom, hogy sikerülhet?!) és öntőformába tenni. Ez lehet sütiforma, gipszöntő forma, szappantartó, margarinos doboz. Én akkor a maradék szappankáimat egyesítettem és öntöttem egy szappantartóba. Száradás közben zsugorodik, tehát viszonylag könnyen kijön. De ha szép átlátszó tömböt vesztek a boltban, abba érdemes tárgyakat tenni: gyöngy, levelek, kagylók, magok. A maradék szappanra nálam ügyesebbek azt mondták, hogy kockára vágva beleszórni a felolvasztott szappanba. Tehát nem elegyíteni. Hát ezt nem próbáltam. Szerintem vannak itt, akik gyakorlottabbak. Bár mindenki kezdőként kezdi. Hát egy kevés vizet tehetsz hozzá, főleg, ha maradékot olvasztasz fel. Én konzerves dobozban, közvetlenül a legkisebb gázlángon olvasztottam. Mikróban is lehet.” (horimarika)

 

www.soapexpressions.com

http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=9&cid=3908

 

 
zene
 
Üdvözöllek
 
Névnap
 
Névkereső
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

 
Naptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******